Министърът на отбраната Алексей Резников заяви, че страната-агресор Русия заплашва

...
Министърът на отбраната Алексей Резников заяви, че страната-агресор Русия заплашва
Коментари Харесай

Резников разкри шантажа на Русия да ескалира войната в Украйна

Министърът на защитата Алексей Резников съобщи, че страната-агресор Русия заплашва с нова ескалация на войната, с цел да принуди Украйна да седне на масата за договаряния при изискванията на Кремъл, съобщи УНИАН.

В изявление за NHK Резников обясняна, че руснаците към този момент схващат, че по този начин наречената от тях „ специфична военна интервенция “ в Украйна се е провалила изцяло. Според него в този момент нашествениците желаят единствено да запазят режима в личната си страна.

Според министъра Руската федерация желае след края на войната да „ измие лицето си " и да се показа като победител пред съветското общество. Въпреки това, акцентира Резников, Украйна няма да отстъпи от позицията си. В този смисъл договарянията сред Киев и Москва са вероятни единствено след изтеглянето на окупационните войски от цялата територия на Украйна.

От кабинета на президента Зеленски считат, че Москва не желае да договаря, а просто се пробва да избегне отговорността за дейностите си в Украйна. На 11 януари представителят на  президента на Путин - Дмитрий Песков, даже се оплака, че сякаш украинските закони забранявали разговора със страната-агресор.

Още на 13 януари външното министерство на Руската федерация още веднъж стартира да приказва за договаряния с Украйна. Руското външно министерство желае при положение на обновяване на контактите те да се реализират без медиатори.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР