Министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро разкритикува кмета

...
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро разкритикува кмета
Коментари Харесай

Към Перник ще се подава толкова вода, колкото и през миналата година, обяви екоминистърът

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро разкритикува кмета на Перник Станислав Владимиров, че от медийни изяви не е приключил част от работата си по издаването на нужната документи за стартирането на вода към града, която идва от София. Пред Би Ти Ви той посочи, че вода има и може до 1 час да я пусне, само че към момента не са сменени компрометираните тръби по водопреносната мрежа и поради това не би го направил.

Миналата седмица се разбра, че до 15 март ще се тества цялото ново трасе от Мало Бучино до основната разпределителна шахта сред кварталите " Изток " и " Тева " на Перник. От нея водата ще поема към резервоара в централната част на града и към кварталите.

Според Димитров обаче локалната власт в Перник се бави с издаването на позволение за стартиране на водата от София, тъй като имал доста медийни изяви. Подобно позволение към този момент са изкарали столичният кмет и шефът на " Софийска вода ", само че не и Владимиров, акцентира екоминистърът.



" Вода има. Водата може от месец и половина да се пусне. Да кажат и до 1 час мога да пусна 4.5 млн. (бел. ред. най-вероятно Димитров има поради 4.5 млн. куб.м), които чакат в бент. " Бели Искър " и потеглят към Перник. Ако водопроводът е подготвен, може да тръгне ", сподели екоминистърът.

Той добави, че ще подава към града същото количество вода, каквото е изразходвано предходната година. Димитров посочи, че тогава е харчено несъмнено количество вода, като е имало и загуби по мрежата. Именно поради това в този момент, след оправяне на мрежата, отново ще се подава същото количество и не би трябвало да има липса на вода.

" Собственик на ВиК е кметът на града. Като си оправят дупките, като си закърпят инсталациите, като си усвоят 30-те млн., които сме им дали по Нова година, като им тръгне водопровода от София, тогава и водата би трябвало да им стигне ", сподели екоминистърът.

" Проблемът на Перник е, че са употребени същите количества вода като предходната година и отново има дефицит. Оказва се, че е отчитано едно количество към министерството, а е употребявано друго без водомер ", добави той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (182)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР