Министърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи почетен плакет

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи почетен плакет
Коментари Харесай

Министър Весела Лечева награди плувеца Цанко Цанков

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи почетен плакет на плувеца Цанко Цанков, който през септември завоюва плувния маратон в Гибралтарския пролив. Българинът измина дистанцията от 16.750 километра от Тарифа (Испания) до Пунта Сиерес (Мароко) за 3:56.03 часа публично време и стана първият българин, преплувал дистанцията от Европа до Африка.

Цанков подари на министър Лечева карта на маршрута, който съумя да премине.

„ Възхищавам се на Вашето предпочитание да подобрявате върхове при тежки условия. Като някогашен играч в спорт, който изисква пределна централизация, знам какъв брой е мъчно да сте душевен резистентен за нескончаем интервал от време, а Вие сте го създали в студените води на Атлантическия океан “, сподели министър Лечева.

Цанко Цанков описа на Весела Лечева, че идната му цел е подчинение на North Channel сред Северна Ирландия и Шотландия, както и преплуване на седемте най-тежки маршрута в света в плуването в открити води.

През 2020 година Цанков сложи нов международен връх в 50-метров басейн. Той преплува 50,6 км за 12 часа без спиране. Предишното върхово достижение бе на словенеца Мартин Стрел и е 41 200 метра, сложено през 1998 година в Женева, Швейцария.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР