Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели впечатленията си

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели впечатленията си
Коментари Харесай

Министър Кралев: С този сребърен медал на Световното даваме сериозна заявка

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев показа усещанията си от провеждащите се сега три Световни шампионати в България.

Днес родните ни гимнастички завоюваха сребърен орден в отборното класиране и министърът не пропусна да похвали напъните на грациите ни.

 Сребро за България на Световното в София!
Сребро за България на Световното в София!

Медал за Тасева, Владинова и Калейн

" Не помня България да е провела три Световни шампионати по едно и също време. Напрегнато ни е на всички. Има доста радващи мнения за организацията. Коментирахме думите и похвалите на Ирина Винер, която е с голяма класа и голям аршин, когато дава оценки. Всеки мотив би трябвало да бъде разясня. Малко би трябвало да сме с по-голямо самочувствие и да си поддържаме състезателите. Трябва да се приспособяваме оптимално към изискванията. Забавихме се, само че към този момент сме напипали правилния темп.

Художествената гимнастика - това е федерацията, която работи най-добре от всички. При тях конкуренцията е жестока. Ратотят доста добре в клубовете, има сериозен кастинг при децата. Изключително добре селектирани треньори. Нямаме изненади. Когато се работи вярно, а не се търси мишкуване, ще има триумфи. Спомнете си за ансамбъла, предходния. Искаше половин България да ти прати през 9-те кръга на пъкъла. Но се активизираха и съумяха. С този сребърен орден в отборното даваме сериозна поръчка и за останалото.

 Катрин Тасева и Невяна Владинова са на край в многобоя на Световното
Катрин Тасева и Невяна Владинова са на край в многобоя на Световното

Българките стартират присъединяване си в него на следващия ден в 17:10 часа

Във волейбола е мъчно, когато имаш доста положителни състезатели, които не вземат участие. Имаме цялостен тим титуляри, който е на открито. Всеки би трябвало да получи своя късмет. С другите състезатели - би трябвало да приказваме за орден от Световно и Олимпиада. С този състав е действително да чакаме класиране в Топ 6, което е поставената задача. Мачът с Иран е основен и се надява на огромна поддръжка от публиката във Варна.

Имам забележки към доста от федерациите. Не разясня сред личностните връзки. Виждаме, че дамите стремително се изкачват по стълбицата на триумфа във волейбола. Не съм се отказал да участваме с женски тим на Олимпийски игри. Надявам се да се преборим за олимпийска подготовка - не сме решили, при мъжете или при дамите. Очакваме да пристигна Томас Бах, спортният министър на Русия.

Още при моето идване на този пост видях, че се дава избор на семейства безсистемно. Примерно, 14 000 лв. за улов на хищна риба от място. Сега залагаме на рейтинговите спортове, тъй като те имат обичаи в България. Основната ни цел е повече деца да се допрян до магията а главните ни спортове. Най-добре ще бъде изпълнена тази функционалност, в случай че влагаме в главните федерации. Домакинство на Световно състезание не се дава елементарно. Ние сме извървели този път и към този момент е доста елементарно да се договарят примерно квоти за Олимпиада. Бихме могли да спечелим олимпийски квалификации в България. Когато направиш качествено Световно състезание, елементарно се дава сходно домакинство.

 Илиана Раева: Този орден е извънредно достижение
Илиана Раева: Този орден е извънредно достижение

" Спечелихме го в доста тежка конкуренция с тимовете на Италия и Израел "

Много елементарно договорихме едно ново Световно състезание през 2022 година у нас по художествена гимнастика, което ще бъде и подготовка за Олимпийските игри в Париж ", сподели Красен Кралев в изявление за " Дарик " радио.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР