Министърът на финансите Асен Василев заяви, че общините ще бъдат

...
Министърът на финансите Асен Василев заяви, че общините ще бъдат
Коментари Харесай

Общините под подозрение. Депутат каза защо не искат проверки

Министърът на финансите Асен Василев съобщи, че общините ще бъдат проверявани за разноските. След като това се случи обаче общинските управления мистериозно откриха пари за улично осветяване и мисля, че съвсем на всички места прекратиха режимите на тока. Така че, може би се тормозят от инспекции. Това разяснява пред Българска национална телевизия Николай Ангов, народен представител от " Продължаваме промяната " и член на енергийната комисия в Народното събрание.

По думите му, саботажът е по-добрия вид за казуса, другият вид е просто да ръководят некадърно.

Аз разпитах общини за ръководството на средствата им - при множеството има някакви запаси, които задържат, надлежно те имат и механизъм, при който стимулирано желаят от министъра на финансите да бъде провиснал спомагателен трансфер на средства.

Ангов изясни, че Оряхово и Созопол са единствените две общини, поискали подобен спомагателен трансфер на средства и те се ръководят от представители на ГЕРБ.

Според депутата, въвеждането на режим на уличното осветяване изрично е пиар акция. Както видяхте, след оповестените инспекции от АДФИ, всички включиха осветлението, добави Ангов.

Ако кметовете са изчерпали бюджета си и не могат да си платят сметките за януари, това в действителност приказва за едно неприятно ръководство, счита депутатът.

Очакваме смяна в разпоредбите за търговия на сила. Когато се подписа едногодишен, двугодишен контракт с закрепена цена, той би трябвало да е задължаващ за двете страни. Ние търсим механизъм, по който да създадем това - да задължим търговците. Ние имаме лостовете да създадем по този начин, че държавен снабдител да доставя на пазарен принцип. Засега това е догадка, изясни Ангов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР