Министърът на енергетика Александър Николов очаква парното да поскъпне значително

...
Министърът на енергетика Александър Николов очаква парното да поскъпне значително
Коментари Харесай

С 30-40% ще поскъпне парното

Министърът на енергетика Александър Николов чака парното да нарастне доста през юли.

" Няма различен вид с изключение на повишаване. Едва ли има човек у нас, който се надява, че това не би могло да се случи. Още зимата се говореше за повишаване, беше натрапен мораториум. Сега малко като бумеранг ще има влияние. Би трябвало повишаването да бъде с сред 30 и 40% ", изясни енергийният специалист Васко Начев в ефира на " България заран ".

Той уточни, че 70% от ценообразуването на топлоенергията идва от цената на природния газ. Газът задоволително доста нарастна, няма избавление в тази посока, безапелационен бе специалистът.

" Цената на газа се е повишила с доста проценти и в случай че я следваме, това значи, че би трябвало да нарастне 80-90% топлоенергията. Това няма да се случи. Зависи какъв брой ще бъде натисната цената, това до известна степен е политическо решение ", изясни Начев пред Bulgaria ON AIR.

Дори и 5% да е нарастването, човек е по този начин организиран, че го приема с противоречие, означи той.

" Влязохме в коловоз на обезщетения и разпределяне на " пари на калпак ", а към момента нямаме изпълнено със наличие понятието " енергийна беднотия ". Крайно време е това да бъде направено. Всички други ограничения не водят до трайно решение на въпросите ", настоя Васко Начев.

Енергийният специалист споделя мнението, че обезщетенията би трябвало да бъдат ориентирани към най-нуждаещите се хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР