Министър-председателят на Полша Матеуш Моравиецки ще анонсира дълбоки“ кадрови промени

...
Министър-председателят на Полша Матеуш Моравиецки ще анонсира дълбоки“ кадрови промени
Коментари Харесай

До часове се очакват сериозни кадрови промени в правителството на Полша

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравиецки ще анонсира „ дълбоки “ кадрови промени в държавното управление на страната във вторник, в навечерието на срещата си с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, на която те ще обсъдят правосъдните промени на ръководещата полска партия Право и правдивост “, провокирали Брюксел да започва наказателна процедура против Варшава, предава американската организация Bloomberg. Моравиецки ще смени от пет до 10 министри, в това число двама авторитетни политици от ръководещата партия. Според думите на представителя на държавното управление Йоана Копчинска, той ще анонсира новия състав на държавното управление на нарочна конференция в към 12 часа на обяд във вторник.

Новините за кадровите промени във Варшава пристигнаха в навечерието на визитата на премиера Моравиецки в Брюксел, където той ще се срещне с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. През месец декември, Комисията прикани националните държавни управления да одобрят започването на невиждана санкционна процедура против Полша, което може да докара до отнемането на правото на глас на Варшава в европейските институции.

Евентуално решение за налагане на рестрикции може да послужи и като предизвестие за други непокорни европейски политици, като унгарския водач Виктор Орбан, който е в спор с Брюксел по въпроса за миграционната политика на Европейски Съюз. В средата на четиригодишния си мандат, Право и правдивост продължава да се радва на поддръжката на към 50% от гласоподавателите, както сочат данните от изследванията на публичното мнение.

Източник: " Фокус "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР