Министър-председателят Кирил Петков заяви, че Продължаваме промяната няма да вземе

...
Министър-председателят Кирил Петков заяви, че Продължаваме промяната няма да вземе
Коментари Харесай

Кирил Петков: Водим политика за диалог между БСП и ДБ по темата за Украйна

Министър-председателят Кирил Петков съобщи, че " Продължаваме промяната " няма да вземе нито една от позициите, които съдружните сътрудници от Българска социалистическа партия и " Демократична България " изповядват.

Чрез обява във " Facebook " министър председателят и съпредседател на Политическа партия споделя, че партията му ще бъде виновен политически сътрудник и счита, че като се изключи че страната има потребност от устойчиво държавно управление, Украйна също има изгода от такава България.

Ето какво написа през днешния ден Кирил Петков, откакто от Демократична България обявиха, че е допустимо да преразгледат присъединяване си в обединението, в случай че решението за военна помощ за Украйна не бъде прегледано, а Нинова съобщи преди седмици, че в случай че има такова няма да го подпише, даже и да я " махнат ".

По-рано в Народното събрание украинският първи посланик Дмитро Кулеба съобщи, че още няма явен отговор от българското държавно управление за даване на военна помощ и добави, че няма да си тръгне от България до момента в който не го получи. Според Кулеба представянето на каски и бронежилетки е значимо от политическа позиция.

" След година на политическа неустойчивост и 2 несполучливи опита за сформиране на кабинети, сме изправени пред нуждата да работим в комплицирана четворна коалиция. Това беше решението на българските гласоподаватели.

По тематиката за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, от една страна имаме Българска социалистическа партия, за които пращането на такава помощ е алена линия, която не могат да си разрешат да прекрачат.

От другата страна, имаме Демократична България с алената линия, че България е изправена пред исторически миг и би трябвало непосредствено да изпраща въоръжение в Украйна.

Къде сме ние:

- В момента България оказва помощ на над 90 000 украински дами и деца, които са принудени да изоставен своите домове и близки поради Руския агресор;

- В момента България оказва помощ на Украйна с филантропична помощ;

- Българското държавно управление изпрати всички количества каски и жилетки за отбрана на украинското население, свободно налични в нашите запаси;

- От самото начало България е мощен глас за Украйна в Брюксел и пред интернационалния углавен съд в Хага;

И тук сме изправени пред избора дали желаеме в този миг да минем през алените линии на един от двамата съдружни сътрудници.

Едновременно с това, сега има 1 български транспортен съд в съветски ръце, и 1 български транспортен съд – в украински. С български жители на борда. Това са български животи.

- Ако желаеме да проведем сполучливо избавителна интервенция за нашите съграждани, би трябвало да имаме единна позиция.

- Ако желаеме да продължим да оказваме филантропична помощ и да разширяваме своята поддръжка за Украйна, би трябвало да имаме единна позиция и опция за взимане на виновни управнически решения.

- Ако желаеме да дадем непоклатимост на всеки българин в изискванията на рецесия, би трябвало да имаме единна позиция.

Време е да загърбим политическото говорене, време е да спрем да приказваме за червени линии и да слагаме ултиматуми, които употребяват единствено една политическа мощ.

Най-големият интерес на България в този миг е да има виновни и координирани дейности на ръководещата коалиция. В максимален интерес за Украйна е да има постоянна България.

Осъзнаваме тежестта на историческия миг, само че от Политическа партия имаме вяра, че би трябвало да взимаме виновните решения даже когато същите са несъвместими с политическия ПР и потребно говорено. За нас е значимо в тази комплицирана четворна коалиция да бъдем източник на непоклатимост за България, като по едно и също време с това се грижим за живота на нашите съграждани, без значение в кое кътче на света се намират.

Политическа партия ще продължи да бъде градивният и виновен политически сътрудник. В сегашния миг Политическа партия ще води дейна политика за разговор сред Българска социалистическа партия и Демократична България, с цел да се обединим към единна позиция.
Защото съединението прави силата, а не разделянето ", декларира Кирил Петков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР