Министър-председателят Кирил Петков ще участва в неформалната среща на държавните

...
Министър-председателят Кирил Петков ще участва в неформалната среща на държавните
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков ще участва в неформалния Европейски съвет на 10 и 11 март

Министър-председателят Кирил Петков ще взе участие в неофициалната среща на държавните и държавните ръководители на страните членки на Европейския съюз (ЕС), която ще се организира на 10 и 11 март във Версай, Франция. Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

В рамките на първия ден евролидерите ще слагат фокус в полемиките върху обстановката в Украйна, както и върху защитата и енергетиката.

На 11 март държавните и държавните ръководители на страните членки ще обсъдят новия модел за напредък и вложения в наличието на президента на Европейската централна банка и ръководителя на Еврогрупата.

Основна тематика на полемиката сред водачите ще бъде „ Европейския модел за напредък и вложения за 2030 година “ България поддържа напъните за постигането на една по-устойчива, конкурентна и самостоятелна Европа. В дневния ред на срещата са включени и тематиките защита и енергетика, както и отговорите, които да бъдат препоръчани в тези области в подтекста на новата европейска среда за сигурност.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР