Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещение във Ватикана и

...
Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещение във Ватикана и
Коментари Харесай

Петков води четирима министри в Рим. Срещи с първите хора

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещаване във Ватикана и Италианската република на 22 и 23 май, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

По мотив Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност - 24 май, министър председателят и ръководената от него публична българска делегация ще бъдат признати на визита от главата на Римокатолическата черква и ще се поклонят пред светите за българите места в Рим.

На 23 май министър председателят Петков ще участва на Божествена света литургия в базиликата " Сан Клементе ", където е заровен славянският първоучител Константин-Кирил Философ. Литургията ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний. След това министър-председателят Кирил Петков ще се поклони пред мощите на Св. Кирил.

По-късно същия ден по традиция Негово Светейшество ще посрещне българската делегация в Апостолическия замък. След аудиенцията министър-председателят Кирил Петков ще организира среща с държавния секретар на Светия трон - кардинал Пиетро Паролин.

В базиликата " Свети Петър " министър председателят Петков ще сервира венец на олтара на Св. папа Йоан Павел Втори.

В състава на българската са включени писателят Георги Господинов, ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски, а също и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев, заместител министър-председателят по дейно ръководство Калина Константинова, министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на образованието и науката Николай Денков, представители на Светия синод и на католическата черква в България.

По време на визитата си в Италианската република министър-председателят Кирил Петков ще има среща с италианския си сътрудник Марио Драги. Двамата държавни ръководители ще обсъдят двустранни въпроси и настоящи тематики от европейския дневен ред.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР