Министър-председателят Кирил Петков разговаря с премиера на Обединеното кралство Борис

...
Министър-председателят Кирил Петков разговаря с премиера на Обединеното кралство Борис
Коментари Харесай

Кирил Петков и Борис Джонсън обсъдиха двустранните отношения

Министър-председателят Кирил Петков беседва с премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън в границите на втория ден от Мюнхенската конференция по сигурността, съобщи БНР.

Двамата водачи са разискали двустранните връзки и значимостта на основаването на благоприятни условия за положително обучение и за задържане на младежите в двете страни.

От държавната пресслужба оповестяват още, че Петков и украинският президент Володимир Зеленски са подписали взаимна декларация в поддръжка на европейската вероятност на Украйна. Заради развиването на обстановката сред Москва и Киев двамата водачи са споделили опасенията си за енергийната сигурност, само че също по този начин са изразили вяра за деескалация на напрежението в района.

По-рано денем в Мюнхен българският министър председател организира двустранна среща с президента на Молдова Мая Санду, която го е поканила да посети град Тараклия, населяван от българската общественост.

Българският министър-председател е разговарял и с грузинския министър председател Иракли Гарибашвили. Двамата са разискали опциите за икономическо съдействие в региона на осведомителните технологии, на координацията в логистиката в границите на Черно море и поддръжката за евроатлантическия път на Грузия.

Програмата на премиера Петков на Мюнхенската конференция продължава на следващия ден с двустранни срещи с министър-председателя на Косово Албин Курти и с вицепрезидента за държавни въпроси и социална политика на „ Google “ в Европа Анет Крьобер-Рийл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР