Великобритания заяви днес, че ще изгони руския аташе по отбраната,

...
Великобритания заяви днес, че ще изгони руския аташе по отбраната,
Коментари Харесай

Великобритания ще експулсира руския аташе по отбраната

В еликобритания съобщи през днешния ден, че ще изгони съветския аташе по защитата, ще отнеме дипломатическия статут на някои парцели и ще ограничи периода на годност на дипломатическите визи , съобщи Ройтерс.

Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли сподели, че решението е в отговор на злонамерена активност от Русия на територията на Обединеното кралство и Европа.

През април английски жител беше упрекнат в хипотетична враждебна активност против страната за да се облагодетелства Русия, в това число проведени палежи на търговски парцели, свързани с Украйна, напомня Ройтерс.

’s interior minister James Cleverly says the government will expel a Russian defense attache “who is an undeclared military intelligence officer. ”
— Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng)
" Ще изгоним съветския аташе по защитата, който е недеклариран чиновник на военното разузнаване “, сподели пред Народното събрание Клевърли.

" Ще отнемем дипломатическия статут на няколко недвижими парцела във Англия, които са свързани с Русия. Ще наложим нови ограничавания на съветските дипломатически визи, в това число периода, за който съветски дипломати могат да обитават в Обединеното кралство “, съобщи вътрешният министър.

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова сподели, че Русия ще даде " подобаващ отговор “ на английското решение да изгони съветския аташе по защитата от страната, заяви съветската осведомителна организация РИА, представена от Ройтерс.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР