Министър-председателят Кирил Петков обяви дарителска кампания, с която да помогнем

...
Министър-председателят Кирил Петков обяви дарителска кампания, с която да помогнем
Коментари Харесай

Кирил Петков дарил премиерската си заплата за патрони за Украйна

Министър-председателят Кирил Петков разгласи дарителска акция, с която да помогнем финансово на Украйна за закупуване на муниции. Той приканва всеки български жител, който в действителност желае да помогне на Украйна, да подари като него една заплата.

" Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, само че и публично единение. В общественото пространство има доста крайни отзиви по тази тематика. Мисля, че е време да обърнем тази социална сила в действителни дейности ", написа Петков.

Като министър-председател ще не преставам да работя за това България да има единна позиция въз основа на осведомен избор, като през идващата седмица привиквам съдружен съвет и провеждам пътешестване до Киев. Военната помощ не е наложително в една от двете крайности - не е единствено снаряди или каски. Нека разберем същинските потребности на Украйна и осведомено като коалиция да се обединим към значими за тях съответни нужди, зад които всички можем да застанем, споделя още той.

И даде образец: " Германия, Франция, Италия, Полша, Нидерландия, Австрия, Гърция, Швеция, Белгия, Финландия, Дания, Румъния, Норвегия, Хърватска, Чехия, Ирландия, Литва, Люксембург, Естония, Словения, Словакия, Кипър и Латвия изпращат военна помощ за Украйна и това не води до оповестяване на война по отношение на тях ".

Докато достигнем този политически консенсус, като жители на България, които имат вяра, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на Украйна за закупуване на муниции, прикани министър председателят.

" Откривам обществена акция за набиране на финансов запас, който да бъде възложен на украинското държавно управление. Призовавам всеки български жител, който в действителност желае да помогне на Украйна, да подари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са сложни, време е Facebook постовете да се трансфорат в средства за Украйна. Държавата сме всички ние и всеки би трябвало да се усеща, че може да бъде част от решението. #едназаплатазаукрайна ", заключи Петков.

Можете да дадете своя принос тук: адресат: VDU 0515 Kiev; IBAN: UA133223130000025203000000021; SWIFT: EXBSUAUX
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР