ВАТИКАНА (AP) — Ватикана преминава ключов етап в четвъртък в

...
ВАТИКАНА (AP) — Ватикана преминава ключов етап в четвъртък в
Коментари Харесай

Ватикана и Рим навлизат в последния етап от юбилея през 2025 г. с папска була и денонощно строителство

ВАТИКАНА (AP) — Ватикана минава основен стадий в четвъртък в навечерието на своя празник през 2025 година с обнародването на формален декрет за определяне на Светата година. Това е събитие, което се организира един път на всеки четвърт век, което се чака да докара към 32 милиона поклонници в Рим и към този момент донесе месеци главоболия на римляните.

Папа Франциск ще управлява гала в базиликата Свети Петър за формалното четене на папската була или формалния едикт, който излага духовната тематика на вярата за годината. Събитието също по този начин слага началото на последния седеммесечен стадий от подготовката и благоустройствените планове, които би трябвало да бъдат приключени до 24 декември, когато Франциск отваря Светата врата на базиликата и публично открива Юбилея.

За Ватикана, Светата година е вековна традиция на поклонници да посещават гробовете на свети Петър и Павел и да получават индулгенции за помилван на греховете си в процеса. За град Рим това е късмет да се възползва от към 4 благ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР