Редица събития ще се състоят в София под егидата на

...
Редица събития ще се състоят в София под егидата на
Коментари Харесай

С редица събития в България ще бъде отбелязан Денят на Европа

Редица събития ще се състоят в София под егидата на представителството на Eвропейската комисия в България, съобщи Българска телеграфна агенция.

От 21:00 часа ще се състои триизмерно видео мапинг шоу „ Твоят глас “ върху фасадата на Национална изложба - Двореца, оповестяват от институцията. То е част от третото издание на Фестивала на светлините LUNAR. Организатор на спектакъла „ Твоят глас “ е Бюрото на Европейския парламент в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България. Историята ще води феновете на странствуване из комплицирания пейзаж на избора, където всеки прекрачен предел е стъпка в незнайното, само че и неповторима опция. Ще се редуват проекции на български и британски език, които ще продължат до среднощ, а достъпът е свободен.

А тези, които няма да могат да видят спектакъла онлайн, могат да проследят излъчването му от 21:30 ч. във Фейсбук страницата и YouTube канала на Европейския парламент в България, оповестиха уредниците.

България ще означи 20-ата годишнина от разширението на Европейски Съюз през 2004 година с празничен концерт „ 20 години дружно “, проведен взаимно с Представителството на Европейската комисия в България, Столична община и посолствата на Кипър, Чехия, Унгария, Полша, Словакия и Словения.

На 9 май в Градската градина в София от 16:30 ч. до 20:30 ч. всеки ще има опция да опита локални храни и питиета от страните - членки на Европейски Съюз, и да се наслаждения на музика и танци от разнообразни краища на Европа.

Концертът „ 20 години дружно “ ще стартира в 17:30 ч. Детският хор " Пип-Пам " ще извърши химна на България и химна на Европейския съюз, а измежду изпълнителите ще бъдат още: отбор " Българе ", отбор „ Фалмис “ с осъществявания от Полша и Унгария, отбор " Доправар " с танци от Словакия, Агатангелос с мелодии от Кипър, Луцие Редлова от Чехия, реализатори от Академията по музика в Любляна, джаз групировка " София ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР