Министър-председателят Бойко Борисов проведе видеоконферентен разговор с канцлера на Германия

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе видеоконферентен разговор с канцлера на Германия
Коментари Харесай

Борисов обсъжда 40 минути с Меркел казуса със Северна Македония

Министър-председателят Бойко Борисов организира видеоконферентен диалог с канцлера на Германия Ангела Меркел.

" Благодарих за персоналния й ангажимент и този на Германското председателство за търсенето на формули, които да разрешат началото на договарянията на Република Северна Македония за участието в Европейски Съюз. Вярвам, че благодарение на Германия, изключително по време на нейното председателство на Съвета на Европейски Съюз, ще бъдат реализирани правилни и верни решения по тематиката ", написа в профила си във Facebook министър председателят.

Пред немския канцлер Борисов изрази позицията на България, която външният министър Екатерина Захариева показа през вчерашния ден в Берлин.

По време на 40-минутния диалог министър-председателят изрази убеденост, че благодарение на Германия, изключително по време на нейното председателство на Съвета на Европейски Съюз, ще бъдат реализирани правилни и верни решения по тематиката.

България към момента не може да поддържа преговорната рамка на Република Северна Македония за присъединението ѝ към Европейския съюз. Това разгласи по-рано вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

България има съществени искания към Република Северна Македония за неспазване на контракта за добросъседство, в това число и по инфраструктурни планове като Коридор № 8, както и по формулировката за езика, която е контрактувана преди доста години, а точно - формалните езици на двете страни, акцентира Захариева.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР