Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонни разговори с председателя на ЕК

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонни разговори с председателя на ЕК
Коментари Харесай

Борисов обсъди граничния натиск с Фон дер Лайен и Шарл Мишел

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонни диалози с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, предадоха от държавната пресслужба.

В рамките на двата диалога е разисквана настоящата конюнктура по границите. Акцент в позицията, изразена от премиера Борисов, е че България прецизно съблюдава уговорките си по защита на външните граници на Европейския съюз, само че това не може да бъде същността на едно трайно решение. Българският министър-председател е безапелационен, че от основно значение е решаването на миграционните проблеми да се прави на правилата на солидарността и споделената отговорност.

Министър-председателят изрази убеденост, че дипломацията, а не оръжията би трябвало да решат рецесията. По думите му е належащо да се покаже на всички европейски жители, че проблемите могат да бъдат решени с разсъдък, а не с война. Премиерът Бойко Борисов съобщи, че Европа се нуждае от решения, които могат да бъдат реализирани единствено в разговор с всички наранени страни, сблъскващи се с мигрантския поток на първа линия, в това число Турция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР