Кметът на община Благоевград Методи Байкушев и заместник-председателят на Общински

...
Кметът на община Благоевград Методи Байкушев и заместник-председателят на Общински
Коментари Харесай

Тревожно: В община Благоевград се увеличава броят на младите хора, които употребяват наркотици

Кметът на община Благоевград Методи Байкушев и заместник-председателят на Общински съвет, Георги Иванов, участва на работна среща инициирана от управлението на ОДМВР- Благоевград, а мотивът бе съществуването на редица проблеми по въпроси свързани с държанието на младежите на територията на Общината, вандалски прояви, неспазване на публичния ред и нуждата от съгласуваност сред всички виновни институции.

В постройката на Община Благоевград се организира среща сред представители на Общинска администрация, Общински съвет и управлението на ОДМВР, както и двете региони полицейски ръководства на територията на общината.

На срещата участваха още и кметовете на кметства, шефове на учебните заведения, на ЦЛТРДБ и детските градини на територията на Община Благоевград.

" На нея ще съгласуваме положителни практики за възстановяване на публичния ред и преустановяване на някои девиантни държания.

Единственият метод това да се случи е като работим дружно. Необходима е методичност, съгласуваност и взаимна работа в тази посока ", сподели кметът на Методи Байкушев.

От управлението на ОДМВР бяха показани подробни отчети за активността на полицията през миналата календарна година, като стана ясно, че е извънредно обезпокоителен фактът, че използването на опиати се усилва измежду младежите, а границата на приемащите опиати се намалява.

Изключително проблематично е държанието на учениците, посещаване на нощни заведения от страна на малолетни, а се установи и родителска индиферентност, разясниха представители на реда.

Акцент в срещата бе и тематиката за домашното принуждение, като бе насочен зов да се подават сигнали за съществуването на такова, а не да се неглижира казусът.

Дискутирани бяха редица настоящи тематики и проблеми, като бе издигнат въпроса за видеонаблюдението на територията на община Благоевград.

Изпратено е писмо до НКЖИ с искане в региона на жп гарата в Благоевград да бъде инсталирано видеонаблюдение за обезпечаване сигурността на пътуващите и чиновниците, осведомиха от ОДМВР.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР