Министър-председателят Бойко Борисов и външният министър Екатерина Захариева изпратиха съболезнования

...
Министър-председателят Бойко Борисов и външният министър Екатерина Захариева изпратиха съболезнования
Коментари Харесай

Борисов и Захариева изпратиха съболезнования за жертвите на атаката в Сомалия

Министър-председателят Бойко Борисов и външният министър Екатерина Захариева изпратиха съболезнования до сътрудниците си от Сомалия във връзка кървавия бомбен атентат в столицата Могадишу. Атаката аргументи гибелта на над 90 души - почтени цивилни жители, чиновници на реда, както и жители на други страни.

© Архив
" Бих желал да Ви предам нашата най-искрена съпричастност с болката на фамилиите и околните на починалите и нашата цялостна поддръжка и взаимност към напъните на Вашето държавно управление в тези сложни моменти.

 
Няма опрощение за жестокостта, безсмислието и безчовечността на терористичните дейности, и интернационалната общественост би трябвало да реагира уверено и безкомпромисно при такива прояви ", отбелязва Борисов в съболезнователната депеша до министър-председателя на Сомалия.

``
реклама

" С доста огромна болежка научих за кървавия бомбен атентат в столицата на Вашата страна Могадишу, довел до многочислени жертви, предизвикал загубата на над 90 почтени цивилни жители и чиновници на реда ", написа министър Захариева в телеграмата до сътрудника си от Сомалия.

Външният ни министър изрича дълбоки съболезнования към тъгата на фамилиите и околните на починалите и откровена съпричастност към напъните на държавното управление на Сомалия в битката против сходни актове.

" За такива безчовечни дейности не би могло да има никакво опрощение, за тях няма място в нашата модерна цивилизация ", декларира българският вицепремиер.

" Вярвам, че със взаимните старания на интернационалната общественост и на Вашето държавно управление ще реализираме премахване на чудовищните прояви на тероризма, както и на изискванията и аргументите, които го пораждат ", добавя Захариева.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР