Министър-председателката на Великобритания Тереза Мей призова за по-твърди действия за

...
Министър-председателката на Великобритания Тереза Мей призова за по-твърди действия за
Коментари Харесай

Тереза Мей призова ООН за по-твърди действия срещу Северна Корея

Министър-председателката на Англия Тереза Мей прикани за по-твърди дейности за възпиране на нуклеарното въоръжаване на Северна Корея, съобщи Асошиейтед прес.

В тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации Мей съобщи през вчерашния ден, че севернокорейският водач Ким Чен-ун " продължава да не се подчинява, да предизвика интернационалната общественост и да заплашва съседите си ".

Тя сподели, че интернационалната общественост " би трябвало да бъде готова да предприеме всички нужни ограничения, с цел да принуди Ким Чен-ун да смени курса си ".

" Когато страни поддържат групировки като " Хизбула ", с цел да усилят неустойчивостта и мащаба на споровете в Близкия изток, поддържат по този начин наречените сепаратисти в Украйна, с цел да основат неустойчивост на източните граници в Европа или поддържат престъпни групи, извършващи хакерски атаки против нашите страни и организации, те слагат под въпрос разпоредбите и учредената на тях интернационална система, която ни отбрана ", съобщи Мей.

Тероризмът " и неустойчивостта, които следим по целия свят, в доста случаи се дефинират от дейностите на други страни, настоящи по хибриден метод ", добави тя.

Мей даде обещание, че Англия ще продължи да " подсигурява сигурността и стабилността на другари и съдружници, както прави от генерации ". По думите й през днешния ден светът се нуждае повече от всеки път от многостранни дейности и по тази причина изрази поддръжка за международната организация и нейните организации.

След срещата по съглашението за иранската нуклеарна стратегия, американският държавен секретар Рекс Тилърсън сподели, че е провел " съответен " диалог с иранския си сътрудник.

Вашингтон обаче продължава да има " огромни проблеми " със договорката от 2015 година Той съобщи, че Иран " механически се придържа " към нуклеарната договорка, само че съгласно него тя не си е изпълнила задачата. Американският държавен секретар сподели пред кореспонденти в централата на Организация на обединените нации, че страните, договорили съглашението, са имали ясното очакване, че една от изгодите от него ще бъде отстраняването на сериозните закани, тегнещи над района.

Но Иран, сподели той, продължава да поддържа сирийския режим , прави зловредни дейности в киберпространството, създава балистични ракети, които заплашват стабилността в района, изпраща оръжия в Йемен, Сирия и Ирак. " Откакто съглашението бе доказано, видяхме всичко друго, само че не и по-мирен и постоянен район ", сподели Тилърсън, представен от ДПА.

Той добави, че президентът Тръмп е взел решение дали да отдръпна Съединени американски щати от съглашението, само че не го е споделил с никого от екипа си.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че отдръпването от съглашението ще е неточност. При все това загатна, че е подготвен за по-твърди дейности към Иран, тъй като по думите му съглашението е незадоволително, поради растящото районно въздействие и засилената активност по създаването на балистични ракети от Иран, съобщи Ройтерс.

Макрон изрази мнение, че на Техеран би трябвало да бъдат наложени наказания поради тестванията на балистични ракети и да се разиска ролята на му в района , където " напрежението нараства поради активността на " Хизбула " и натиска на Иран върху Сирия ". Френският държавен глава сподели, че също по този начин би трябвало да се отвори полемика за нуклеарния въпрос след 2025 година, когато, според настоящето съглашение, ще отпаднат част от рестриктивните мерки върху иранската нуклеарна стратегия, съобщи Франс прес.

Преди това висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини направи изказване , от което се сътвори усещане, че на срещата е имало консенсус в интерес на опазване на съглашението в настоящия му тип.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР