Крал Чарлз Трети представи сам в Бъкингамския дворец портрета си,

...
Крал Чарлз Трети представи сам в Бъкингамския дворец портрета си,
Коментари Харесай

Избухнал в червено и с пеперуда... Показаха първия официален портрет на Чарлз III след коронацията

Крал Чарлз Трети показа самичък в Бъкингамския замък портрета си, дело на художника Джонатан Йео. Монархът е изобразен на картината върху яркочервен огнен декор в униформа на уелската армия и кръжаща над рамото му пеперуда.

Това е първият му формален портрет след коронацията на 6-и май предходната година.

Роденият на 14 ноември 1948 година, Чарлз Трети е най-голямото дете на починалите кралица Елизабет II и принц Филип. Сред купите, които той е носил, е и Принц на Уелс. 

Портретът е бил поръчан през 2020 година във връзка идната след две години 50-годишнина от участието на тогавашния принц в благотворителна организация.

" Когато започнах този план, Негово Величество Кралят бе към момента Негово Кралско Височество Принцът на Уелс. И сходно на пеперудата, която нарисувах, рееща се над рамото му, този портрет се разви, по този начин както се промени и ролята на обекта в нашия публичен живот ", разяснява художникът.

Авторът на картината Джонатан Йео е рисувал преди този момент фигури като Дейвид Атънбъро, Никол Кидман, Денис Хопър, Идрис Елба, Тони Блеър и Дейвид Камерън. Сред клиентите на художника са и принц Филип и Камила.

Джонатан Йео споделя, че след коронацията езикът на тялото на Чарлз Трети се е трансформирал.

Между 16 май и 14 юни портретът ще бъде изложен в изложба " Филип Молд " в Лондон.

Публичното събитие идва на фона на многочислените медийни изявления за диагностицирането на английския монарх с рак, за което бе публично обявено през февруари.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР