Международният турнир по ускорен шах и блиц Опен Шумен, организиран

...
Международният турнир по ускорен шах и блиц Опен Шумен, организиран
Коментари Харесай

Шумен очаква шахматисти от цял свят това лято за най-големия международен турнир в България

Международният шампионат по интензивен шах и блиц Опен „ Шумен ", проведен от Спортен клуб по шахмат „ Шумен " за поредна година ще притегли шахматисти от целия свят в „ Арена Шумен ", където в интервала 26-28 юли 2024 ще се организира едно от най- влиятелните за България шахматни надпревари.

Миналата година Опен „ Шумен " събра на едно място 199 спортисти от разнообразни кътчета на света - България, Канада, Франция, Германия, Гърция, Индия, Италия, Либия, Северна Македония, Румъния, Турция и Украйна - с цел да премерят сили в границите на най-големия шампионат по интензивен шах и блиц, който се провежда в страната.

Наградният фонд тази година е общо 20 000 лв..

За тазгодишното издание на шампионата към този момент има записани над 70 участници, измежду които представители на България, Северна Македония, Украйна, Русия, Италия, Съединени американски щати и Индия, а уредниците от Спортен клуб по шахмат „ Шумен " споделят, че чакат тази година надпреварата да бъде още по-динамично и оспорвано и се приготвят за огромното събитие всекидневно.

" Нашата визия е да превърнем Шумен в шахматна столица на България. Смятам, че този шампионат е сериозен отзив за мястото на града и на Спортен клуб по шахмат " Шумен " в шахматната игра в България ", разяснява Илиян Хараланов, ръководител на СКШ " Шумен ".

Актуална информация за организацията и протичането на шампионатите може да бъде открита на формалните източници:
- за шампионата по интензивен шах и - за блиц шампионата, както и на уеб страницата и Facebook страницата на Спортен клуб по шахмат „ Шумен ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР