Премиерът на Словакия има троен байпас на сърцето, което прави

...
Премиерът на Словакия има троен байпас на сърцето, което прави
Коментари Харесай

Парамедик: Роберт Фицо може да остане парализиран

Премиерът на Словакия има троен байпас на сърцето, което прави положението му още по-тежко Изключително тревожни вести бяха изнесени във връзка със здравословното положение на премиера на Словакия Роберт Фицо.

Той беше прострелян на улица пред Дома на културата в Хандлова към 15:30 ч. българско време и съгласно всички информации на медиите в родината му идващите няколко часа ще бъдат решаващи за него.

Един от най-опитните и най-известните парамедици в Словакия Уилям Добиаш единствен се ангажира да даде първи коментар по отношение на положението на Роберт Фицо, като от изказването му излиза наяве, че министър председателят на Словакия е прострелян в гърдите и в корема.

 Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, с заплаха за живота е (СНИМКИ и ВИДЕО) 5 мин. Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, с заплаха за живота е (СНИМКИ и ВИДЕО)  Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът 2 мин. Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът  Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  Нови цени за парното и топлата вода от юли 2 мин. Нови цени за парното и топлата вода от юли  Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО) 3 мин. Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО)  Проект за 50 млн. лева: Част от бул. 2 мин. Проект за 50 млн. лева: Част от бул. " Стамболийски " в София става пешеходен, пускат трамвай  Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, с заплаха за живота е (СНИМКИ и ВИДЕО) 5 мин. Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, с заплаха за живота е (СНИМКИ и ВИДЕО)  Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът 2 мин. Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът  Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  Нови цени за парното и топлата вода от юли 2 мин. Нови цени за парното и топлата вода от юли  Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО) 3 мин. Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО)  Проект за 50 млн. лева: Част от бул. 2 мин. Проект за 50 млн. лева: Част от бул. " Стамболийски " в София става пешеходен, пускат трамвай

„ Много значими структури и органи са ситуирани в гръдния панер. Увреждането им може да докара до трайни последствия “, разяснява лекарят.

От университетската болница „ Рузвелт “ в Банска Бистрица, където реанимират Роберт Фицо, към този момент резервират безмълвие. Нещо повече: по информация на словашката телевизия „ Маркиза “, мобилните телефони на всички медици, които са ангажирани с лекуването и реанимацията на словашкия министър председател са били конфискувани.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Когато един патрон удари гръбначния дирек, той може да повреди и гръбначния мозък, а това към този момент са последици за цялостен живот “, споделя още парамедикът Уилям Добиаш. Той добави, че има заплаха от трайно увреждане и парализа. „ В гръдния панер има и дихателни пътища, чието увреждане от огнестрелна рана предизвиква затруднено дишане. След това, несъмнено, страдат всички органи в тялото ”, осведоми парамедикът.

Огнестрелна рана в гърдите може също да повреди хранопровода дотам, че той да бъде трайно неработещ: „ Тогава индивидът остава подвластен от хранене през сонда непосредствено в стомаха.

Снимка: btvnovinite.bg

Премиерът Робърт Фицо има троен байпас, поради съществени проблеми със сърцето в предишното. „ Болното сърце нарушава доставката на О2, кръв и хранителни субстанции до всички органи и кафези в тялото “, споделя Уилям Добиаш, добавяйки, че сърдечните болести са доста тежко затруднение.

Уилям Добиаш работи в Спешна помощ в Словакия от 1977 година 22 години той работи като анестезиолог в болница, а последните 24 години е посветил на работата си в Бърза помощ. Преди 2 години Добиаш беше почетен от президента на Словакия Зузана Чапутова с най-високия държавен медал за заслуги към нацията. Неговата премия е в раздел „ Човечност и изгода в името на обществото “. Уилям Добиаш е президент и на словашкия Червен кръст, а наградата му се връчва за изключителни заслуги за развиването на опазването на здравето в родината му.

Всичко за атентата против Роберт Фицо следете в нашия онлайн репортаж:

 

Следете развиването на тематиката в нашия онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР