Министър-председателката на Финландия Сана Марин заяви днес, че очаква голяма

...
Министър-председателката на Финландия Сана Марин заяви днес, че очаква голяма
Коментари Харесай

Премиерът на Финландия очаква голяма подкрепа в парламента за издигането на ограда по границата с Русия

Министър-председателката на Финландия Сана Марин съобщи през днешния ден, че чака огромна поддръжка в Народното събрание за издигането на ограда по границата с Русия, както предлага финландската гранична полиция, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това е въпрос на обезпечаването на уместно наблюдаване по източната граница на Финландия ", сподели тя пред кореспонденти, преди да разиска тематиката с парламентарните групи.

Граничната работа на северната страна е предложила подсилване на част от 1340-километровата финландско-руска граница, с цел да се осуети вероятно нахлуване на огромен брой незаконни имигранти. Въз основа на разбор и оценка на риска, направени от гранични чиновници, оградата би трябвало да бъде не по-дълга от 260 км и да бъде издигната тук-там, които са най-рискови за нахлуване на незаконни мигранти от съветската страна. Тези места са най-вече в югоизточната част на Финландия, само че ще има и сегменти на север.

По предварителни планове построяването на оборудването ще отнеме до четири години и ще коства неколкостотин милиона евро, уточни финландската информационна организация СТТ. Според локални медии концепцията за оградата се поддържа от ръководещата левоцентристка коалиция на Марин, както и от опозицията.

Очаква се скоро да бъде утвърдено построяването на пилотна част от заграждението с дължина към три километра, само че окончателното решение за целия план може да се отсрочи за след парламентарните избори през април следващата година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР