Министър Лиляна Павлова и заместник-министърът за връзки с Европейския парламент

...
Министър Лиляна Павлова и заместник-министърът за връзки с Европейския парламент
Коментари Харесай

Започва разяснителна кампания за европредседателството

Министър Лиляна Павлова и заместник-министърът за връзки с Европейския парламент Моника Панайотова потеглят по два лъча в страната, с цел да дават отговор на въпросите на жителите за целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Обществените полемики ще се проведат в партньорство с осведомителни центрове „ Европа Директно” (Europe Direct) към Европейската комисия.

Първият от серията диспути ще се състои на 26 септември в Кюстендил, където министър Павлова ще показа целите и посланията на Българското председателство – какво тъкмо значи Европа на консенсуса, какви цели си слагаме в областта на конкурентоспособността, за какво кохезията е значима за живота на всеки от нас.Тя ще дава отговор на въпроси и ще чуе мненията и предложенията на представители на Областната администрация, на общината, бизнеса, обществени институции, неправителствени организации, медии.

Следващите цивилен диспути с присъединяване на министър Павлова и хората, които се интересуват от Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, ще се проведат в Габрово, Хисаря, Велико Търново, Стара Загора, Варна.

На 28 септември от Видин ще тръгне „ вторият лъч “ от полемики за председателството, в който главен представител ще е заместник-министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Моника Панайотова. Тя ще се срещне и ще отговори на въпросите на хората от Враца и Сливен.

Мрежата от осведомителни центрове „ Европа Директно” (Europe Direct) към Европейската комисия оказва помощ на жителите в намирането на търсената от тях информация за правото, политиките и институциите на Европейския съюз. Центровете в целия Европейски съюз също по този начин спомагат за усилване на дебатите по въпросите на европейската интеграция посредством образуване на събития и полемики и дават опция на обществото за противоположна връзка с европейските институции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР