Миналата седмица Марк Зукърбърг направи изявление относно намесата на Русия

...
Миналата седмица Марк Зукърбърг направи изявление относно намесата на Русия
Коментари Харесай

Facebook, Google и Twitter бяха помолени да свидетелстват пред Конгреса по делото за намесата на Русия в изборите в САЩ

Миналата седмица Марк Зукърбърг направи изказване по отношение на намесата на Русия в американските избори посредством Фейсбук и приготви доказателства за Конгреса.
Вчера известният уеб-портал ReCode заяви, че на 1-ви ноември в Конгреса на Съединени американски щати ще има чуване по това дело, на което Фейсбук, Гугъл и Twitter са извикани да свидетелстват.

Изслушването ще бъде водено от профилирания разследващ сенатски комитет и се чака на трите софтуерни колоса и на техните ръководители да бъдат задавани прекомерно неприятни въпроси по отношение на потреблението на техните платформи от проруски сили за оказване въздействие на изборите. Навярно ще бъдат задавани и въпроси, какво са можели да създадат самите те, за попречване на политическата агитация.

Междувременно, профилираната комисия по разузнаване на Капитолия има намерение да предложения ръководителите на тези корпорации на свое настрана чуване през месец октомври.

Точната дата не е конкретизирана, само че ReCode заяви, че и на двете чувания наложително би трябвало да участват представители на Фейсбук, Гугъл и Twitter.

Засега само Фейсбук публично удостовери, че е получил покана да свидетелства пред Конгреса. ReCode няма информация по отношение на Гугъл и Twitter.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР