Миналата седмица американското Министерство на финансите публикува данни, които показват,

...
Миналата седмица американското Министерство на финансите публикува данни, които показват,
Коментари Харесай

Руски доклад: Високият държавен дълг на САЩ заплашва световната икономика

Миналата седмица американското Министерство на финансите разгласява данни, които демонстрират, че на 29 декември 2023г. държавният дълг на Съединени американски щати за първи път надвишава 34 трилиона $.

На 10 януари бе оповестен отчет от Руския фонд за конгреси и изложения с името „ Ключови събития през 2024 година: геоикономика, прогнози и съществени опасности “. В него се отбелязва, че държавният дълг на Съединени американски щати е главната опасност за международната стопанска система.

В отчета се споделя, че размерът на държавния дълг на Съединени американски щати е надхвърлил 34 трилиона щатски $. В близко бъдеще Съединени американски щати би трябвало да харчат 1 трилион щатски $ годишно за поддържане на държавния дълг. Тази сума ще внесе опасности в световната финансова система и международната стопанска система. Предвид настоящия размер на държавния дълг на Съединени американски щати, темповете на неговия напредък и каузи на бюджетните доходи, математически е невероятно да се изплати.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР