Двама руски журналисти са арестувани по обвинения в екстремизъм и

...
Двама руски журналисти са арестувани по обвинения в екстремизъм и
Коментари Харесай

Арестуваха двама руски журналисти по подозрение, че са работили с Навални

Двама съветски публицисти са задържани по обвинявания в " екстремизъм " и съдилищата в страната са постановили да останат в ареста до провеждането на следствие и правосъден развой по обвинявания, че са работили за група, учредена от починалия съветски опозиционен политик Алексей Навални.

Константин Габов и Сергей Карелин отхвърлиха обвиняванията, за които ще бъдат арестувани за най-малко два месеца, преди да стартират правосъдните процеси. Според съветските съдилища всеки от тях е застрашен от най-малко две години затвор и най-много шест години за хипотетично " присъединяване в екстремистка организация ".

Двамата са следващите публицисти, задържани на фона на репресиите на съветското държавно управление против инакомислието и самостоятелните медии, които се ускориха след пълномащабното навлизане в Украйна преди повече от две години. Руското държавно управление одобри закони, които криминализират погрешната информация за армията или изказванията, които се смятат за дискредитиращи армията, като на процедура забрани всяка рецензия на войната в Украйна или изявления, които се отклоняват от формалния разказ.

Журналистът от съветското издание на списание " Форбс " Сергей Мингазов беше арестуван по обвиняване в разпространение на погрешна информация за съветската войска, заяви юристът му в петък.

Габов и Карелин са упрекнати, че са подготвяли материали за канал в YouTube, ръководен от Фондацията за битка с корупцията на Навални, която е неразрешена от съветските управляващи. Навални умря в арктическа наказателна колония през февруари.

Габов, който е бил арестуван в Москва, е продуцент на свободна процедура, работил за голям брой организации, в това число Ройтерс, показва пресслужбата на съветския съд.

Карелин, който има двойно поданство в Израел, е бил задържан в петък вечерта в северната част на Мурманска област в Русия.

41-годишният Карелин е работил за редица медии, в това число за Асошиейтед прес. Бил е видео оператор за немската медия " Дойче веле ", до момента в който Кремъл не не разрешава на медията да работи в Русия през февруари 2022 година

" Асошиейтед прес " е мощно обезпокоена от задържането на съветския публицист Сергей Карелин ", се споделя в изказване на осведомителната организация. " Търсим спомагателна информация "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР