Миналата година американската компания Qualcomm представи новия стандарт за бързо

...
Миналата година американската компания Qualcomm представи новия стандарт за бързо
Коментари Харесай

Пълното зареждане на Xiaomi Mi 8 ще става само за 40 минути

Миналата година американската компания Qualcomm показа новия стандарт за бързо зареждане Quick Charge 4.0+, само че той се употребява единствено в няколко модела смарт телефони.
Днес се появи информация, че тази технология ще се поддържа от Xiaomi Mi 8 и неговото цялостно зареждане ще става единствено за 40 минути.

В формалния уебсайт на Qualcomm се появи уеб-страница, в която са изброени смарт телефоните с поддръжката на бързото зареждане Quick Charge 4.0+ . В листата със съвместимите телефони е и флагманът Xiaomi Mi 8, презентацията на който бе оповестена за 31 май тази година.



При потреблението на особено зарядно, съвместимо с QC 4.0+, зареждането на устройството от 0 до 100% ще става единствено за 50 минути.

Производителите на смарт телефони не бързат да внедряват новия стандарт. Причината е, че за Quick Charge 4.0 се постанова заплащането на по-големи такси. Точните суми не са оповестени, само че съгласно неофициална информация, таксата за Quick Charge 4.0 е 3-4 пъти по-висока, в сравнение с за Quick Charge 3.0, което се употребява в Samsung Galaxy S9, LG G7 ThinQ и други смарт телефони от топ-ниво.

Най-вероятно китайската корпорация е получила някаква отстъпка при използването на технологията QC 4.0+. Xiaomi интензивно работи взаимно с Qualcomm и сходна отстъпка е изцяло допустима.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР