Мими Христова се върна в по-тежката категория, непосредствено преди жребия

...
Мими Христова се върна в по-тежката категория, непосредствено преди жребия
Коментари Харесай

Мими Христова качи категория преди турнира Дан Колов - Никола Петров“

Мими Христова се върна в по-тежката категория, директно преди жребия на шампионата по битка „ Дан Колов - Никола Петров “, който започва на следващия ден, 2 март, в столичната зала „ Левски София “.

Националката ще излезе при 65-килограмовите, в която през 2020 година завоюва и европейската купа. От началото на сезона там се състезаваше Тайбе Юсеин, която обаче е с болки от остаряла контузия и ще пропусне конкуренцията.

В същата категория сили ще мери и някогашната националка Джанан Манолова. За бронзовата медалистка от международно и европейско състезание това ще бъде първо интернационално съревнование след майчинство. Тя обаче взе участие на държавните шампионати, като пред 2021 година стана на два пъти шампионка, а предходната година приключи втора.

Така в категория до 62 кг ще започва Биляна Дудова, №1 в света и четирикратна европейска шампионка, която спори за титулярно място за континенталното състезание в Загреб през април.

Срещите от шампионата стартират в четвъртък от 10:30 часа в категориите 61, 70, 79 и 92 кг на свободния жанр, 55, 63, 72 и 82 кг на класическия жанр и 55, 59, 65 и 72 кг при дамите.

На тепиха ще излязат близо 400 състезатели от 40 страни. Входът за феновете е свободен.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР