Милиони българи живеят и работят в преобразени градове. Спасени от

...
Милиони българи живеят и работят в преобразени градове. Спасени от
Коментари Харесай

ГЕРБ обеща магистрала Хемус да е готова до 5 г.

Милиони българи живеят и работят в преобразени градове. Спасени от съсипия бяха улици, паркове, площади, културни и исторически монументи. Подобряват се водоснабдяването, обществената, просветителната инфраструктури, градския превоз. Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова  по време на конференция на ГЕРБ, на която бяха показани резултатите от ръководството на партията и от европейския разговор, който ръководещата партия направи в цялата страна от февруари.

" В новия действен интервал фокусът ще бъде върху характерните за всяка област планове, с цел да задържим хората там, където са корените и сърцето му ”, разгласи Аврамова и посочи, че до 5 години може да бъде подготвена автомагистрала " Хемус ”.

" Реалистично е през 2024 година да е подготвена цялата автомагистрала " Хемус " - от София до Варна.  През 2023 година ще са изпълнени 135 километра от " Хемус " и автомагистралата ще стигне до Велико Търново, тогава ще бъдат приключени и последните 40 километра от автомагистрала " Струма ". Напредва и работата по скороствия път Видин – Ботевград ", съобщи районният министър.

" През тази година ще бъдат в осъществяване близо 119 км нови републикански пътища ", добави Аврамова.

Тя посочи, че се рехабилитират 820 км републикански пътища. Изтъкна обаче, че от цялата мрежа от 20 000 км пътища, 8000 се нуждаят от ремонт, а някои от тях не са пипани от 30 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР