Милиардерът и банкер Олег Тинков се отказа от руското си

...
Милиардерът и банкер Олег Тинков се отказа от руското си
Коментари Харесай

Милиардер се отказа от руското си гражданство

Милиардерът и банкер Олег Тинков се отхвърли от съветското си поданство поради спора в Украйна, съобщи БНР.

" Взех решение да се откажа от съветското си поданство. Не мога и не желая да бъда свързван с фашистка страна, която стартира война с мирния си комшия и всекидневно убива почтени хора ", съобщи Тинков и добави: Надявам се, че още видни съветски предприемачи ще ме последват и по този начин ще отслабнем режима на Путин и неговата стопанска система и в последна сметка той ще бъде изправен пред проваляне. "

Той пусна фотография в Инстаграм на удостоверението потвърждаващо " прекратяването " на съветското му поданство. " Мразя Русия на Путин, само че обичам всички руснаци, които намерено са срещу тази безумна война! ". За страдание, не е допустимо да се стигне до такава степен, че Русия да не е в положение да се бори с Русия ", написа още той.

Колоритният милиардер е един от най-известните съветски милиардери. Той е създател на онлайн банката Тинков. Банката е един от най-големите кредитори в Русия, след държавните колоси Сбербанк и ВТБ. Тинков има към 20 милиона клиенти.

54-годишният Тинков доста остро подлага на критика съветската атака в Украйна, определяйки я като " безумна война " и приканва Запада да приключи " клането ". През 2020 година той бе арестуван в Лондон по обвинявания в укриване на налози в Съединени американски щати. По-късно беше освободен под гаранция и се лекуваше от левкемия в Лондон. Същата година Тинков напусна поста изпълнителен шеф в банката, а самата банка се дистанцира от мненията му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР