Милениалите и техните наследници от поколението Z признават, че имат

...
Милениалите и техните наследници от поколението Z признават, че имат
Коментари Харесай

„Парична дисморфия“ мъчи поколението Z и милениалите

Милениалите и техните наследници от поколението Z признават, че имат " парична дисморфия " - възприятие на неустановеност във връзка с финансовото си положение, даже когато същинската картина не разкрива особени аргументи за безпокойствие.

Според изследване на Credit Karma към 43% от представителите на поколението Z и 41% от милениалите настояват, че страдат от неправилно усещане за парите си.

Въпреки че може да звучи като следващата форма на тревога, провокирана от TikTok, паричната дисморфия е действителен проблем, който може да накара някого да вземе неприятни или неинформирани решения, отбелязва разбор на Bloomberg.

Израстването на човек в семейство, в което финансите са били лимитирани, ще окаже въздействие през целия му живот върху метода, по който той мисли за парите и взаимодейства с тях.

Проблемът с паричната дисморфия е, че тя също може да изкриви мисленето на хора, чийто житейски опит не е обвързван с дефицит.

Това не значи, че всички представители на поколението Z и милениалите са израснали във финансово постоянни домове и са траяли да живеят удобно в междинната класа.

И двете генерации са били подложени на удари от позиция на прекарването на събития, които се случват " един път в живота " или са " определящи за генерацията ", в ранна възраст.

Така че може би не е изненадващо, че повече от 40% от двете групи оповестяват за съществуване на парична дисморфия.

48% от представителите на поколението Z споделят, че се усещат изостанали финансово, а 59% от милениалите изпитват същото.

Една от главните промени и за двете поколения спрямо предходните е непрекъснатият достъп до информация - както в новините, по този начин и в обществените медии, написа Bloomberg.

Особено поколението Z в никакъв случай не е живяло в свят, лишен от денонощен новинарски цикъл или обществени платформи и търсачки, позволяващи да се ревизира всеки факт за момент.

Най-възрастните представители на групата са били единствено на 10 години, когато Apple пуска първия iPhone.

И двете групи не престават да чуват какъв брой мъчно е да си купиш жилище, както и какъв брой коства развъждането на деца и обезпечаването на грижи за тях.

Към паниката се прибавят и фотосите в обществените медии, на които хората демонстрират първокласни потребителски артикули, летят в първа класа до скъпи дестинации и вечерят в лъскави заведения за хранене.

Имайки това предивд е елементарно да се разбере за какво 45% от милениалите и поколението Z, интервюирани за изследването на Credit Karma, оповестяват, че са захласнати от концепцията да станат богати.

Когато започнете с песимистична оценка на личното си бъдеще, е мъчно да си визиите, че финансите ви ще се подобрят в естествения ход на живота и кариерата ви, показва Bloomberg.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР