Микробиомът в нашите черва играе огромна роля не само за

...
Микробиомът в нашите черва играе огромна роля не само за
Коментари Харесай

Топ 5 пробиотични храни за здрави черва

Микробиомът в нашите вътрешности играе голяма роля освен за храносмилателната функционалност, само че и за всяка една система в организма, в това число имунната. Доброто здраве на потребните бактерии в червата значи положително изцяло здраве на нашето тяло. За да подхраним флората на червата ни е добре да акцентираме на някои богати на естествени пробиотици и пребиотици храни.

Измити и охладени картофи
Ранните пресни картофи или късните зимни, само че измити и охладени картофи са превъзходен източник на пробиотици. Те са богати на устойчива скорбяла, която е естествен пребиотик. Тя е неразтворим въглехидрат, който работи доста добре на чревните бактерии, тъй като ги подхранва. Този тип нишесте има свойството да покачва чувствителността към инсулин, което оказва помощ за понижаване риска от диабет.

Кефир
Кефирът е братовчед на киселото мляко, единствено че по-мощен от него в пробиотичен смисъл. Богат е на дрожди и потребни бактерии, които оказват помощ на червата да построяват здрави и витални колонии. Според проучване от 2013 година кефирът може даже да окаже благотворно въздействие при алергии и стомашно-чревни проблеми.

Зелени банани

Повечето хора заобикалят зелените банани, тъй като не са добре узрели. Но те имат своите преимущества във връзка с потребните бактерии. Зелените банани са богати на пребиотици и пробиотици. В тях също се съдържат устойчива скорбяла и неразтворими фибри, витамини и минерали.

Кисело зеле

Ферментиралото зеле, както и всички туршии, са извънредно богати на потребни бактерии и фибри. Те работят лечебно на червата, като им оказват помощ да развият устойчиви колонии, подобряващи доста храносмилането и имунната система. Освен това тези бактерии подтикват секрецията на серотонин, хормонът на щастието, което понижава и напрежението.
7 модифицирани храни, които би трябвало да избягвате

Чесън
Много хора заобикалят чесъна поради острата и неприятна миризма, само че той е приказен естествен артикул, съчетаващ антибиотични, антимикробни, противогъбични и пробиотични свойства. Суровият чесън е източник и на пребиотици, които вършат чудеса със стомашно-чревния тракт.

jenata.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР