Микаела Шифрин написа история в ските, след като спечели златен

...
Микаела Шифрин написа история в ските, след като спечели златен
Коментари Харесай

Невероятната Микаела Шифрин с четвърта световната титла в слалома

Микаела Шифрин написа история в ските, откакто завоюва златен орден в слалома за четвърти следващ път. Американката записа общо време от 1:57.05 в двата манша, като единствена слезе под 1 минута при второто си втурване по пистата. Така тя печели трети орден от Световния шампионат в Оре и второ злато след успеха си в супергигантския слалом. Шифрин се изравни с Тед Лигети по извоюван брой медали от Световен шампионат – седем, а единствената американка, която има повече е Линдзи Вон с осем.

Домакините най-сетне имаха мотив за наслада, откакто Анна Свен-Ларсон донесе първия орден за Швеция от шампионата. Тя приключи единствено на 11 стотни зад Уенди Холденер в първия манш и даде още веднъж второ най-хубаво време и във втория, само че този път зад Шифрин. С закъснение от +0.58 тя в последна сметка се окичи със среброто.

На третото място в днешния ден остана Петра Влъхова от Словакия, за която това е втори орден след златото в гигантския слалом. Словачката бе пета след първи манш, само че кара превъзходно и прогресира с две места в крайното нареждане. Нейното закъснение от победителката е малко повече от секунда.

Лидерката след първия манш и носителка на два златни медала от Оре Уенди Холденер (Швейцария) не устоя на напрежението и позволи огромна неточност, която я срина до 17-та позиция. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР