Мигрантка от Африка роди на средиземноморския спасителен кораб Гео Баренц“

...
Мигрантка от Африка роди на средиземноморския спасителен кораб Гео Баренц“
Коментари Харесай

Мигрантка от Африка роди на спасителен кораб

Мигрантка от Африка роди на средиземноморския избавителен транспортен съд „ Гео Баренц “ и бе откарана в болница с четирите си деца, заяви в „ Туитър “ филантропичната организация, „ Лекари без граници “ (ЛБГ) късно нощес, съобщи ДПА.

Семейството е отведено на италианския остров Лампедуза.

В същото време друга жена на кораба „ Гео Баренц “, която също е била избавена от бежанска лодка и е в напреднала бременност, е била откарана в Малта с хеликоптер.

Международният избавителен транспортен съд е превозвал 255 души преди евакуацията на двете бременни дами, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пътниците са били избавени от гумени лодки, тръгнали от Либия.

Малко откакто хората се качили на „ Гео Баренц “, дамата почнала да ражда и след седем часа се родило момченце, наречено Али.

Новината идва на фона на продължаващия спор сред избавителните кораби в Средиземно море, които изискват безвредно влизане на избавените мигранти в Европейски Съюз, и държавното управление на Италия, което отхвърля да одобри повече бежанци.

ЛБГ сподели, че Малта е предложила да вземе от кораба единствено майката и новороденото. Екипажът отказал предлагането, тъй като това би означавало, че другите три деца, които са на възраст под единадесет години, ще бъдат изоставени.

Късно нощес бе оповестено, че и на петимата ще бъде позволено да отидат на Лампедуза.

По публични данни тази година към 95 000 мигранти са стигнали с лодка до Италия.

Според Организация на обединените нации, единствено през тази година, повече от 1360 мигранти са починали или изчезнали във водите на централната част на Средиземно море.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР