ГДБОП извърши процесуално-следствени действия по разследване срещу престъпна група, набирала

...
ГДБОП извърши процесуално-следствени действия по разследване срещу престъпна група, набирала
Коментари Харесай

ГДБОП задържа жена, набирала нашенци да просят в Швеция

ГДБОП извърши процесуално-следствени дейности по следствие против незаконна група, набирала посредством насила българи да просят в Кралство Швеция, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. За 24 часа е арестувана 57-годишна жена, написа Dariknews.

Акцията се е провела на 10 януари в с. Глава, община Червен Бряг, и е част от интернационална профилирана полицейска интервенция. По случая има формирано следствие в окръжната прокуратура в Плевен, след постъпила оперативна информация.

Групата се състои от шестима души, всеки от които извършва строго избрани задания. Основните участници се намират на територията на Кралство Швеция, допълват от Министерство на вътрешните работи.

Претърсен е адрес в село Глава, открити и конфискувани са шест мобилни телефона, четири СИМ карти, описи с отразени парични суми, бележници, съдържащи данни за регистрирани парични суми от жертвите на трафика, както и други документи, свързани с незаконната активност.

Предстои правене на европейски заповеди за арест на останалите участници в групата. Действията не престават взаимно с шведските управляващи, прецизират от полицията.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР