MicroStrategy Inc., известна като най-големия корпоративен притежател на Биткойн, направи

...
MicroStrategy Inc., известна като най-големия корпоративен притежател на Биткойн, направи
Коментари Харесай

MicroStrategy иска да купи Биткойн за още $600 милиона

MicroStrategy Inc., известна като най-големия корпоративен собственик на Биткойн, направи предложение да укрепи крипто запасите си, като продаде конвертируеми облигации на стойност $600 милиона.

Откакто през 2020 година стартира придобиването на цифровия актив като защитна мярка против инфлацията, цената на притежаваните BTC в салдото на компанията за корпоративен програмен продукт набъбна до почти $13 милиарда.

Въпросното частно предложение съответствува с приближаването на историческия връх на Биткойн, който в края на 2021 година съвсем доближи $69,000. Базираната в Тайсънс Корнър, Вирджиния, MicroStrategy понастоящем има почти 193,000 BTC към 25 февруари.

Неотдавнашният скок в търсенето на спот фондовете за търговия с Биткойн на борсата и нарасналата интензивност на пазара на крипто деривати бяха главните мотори на продължаващото рали. Потенциалната покупка на MicroStrategy би могла в допълнение да форсира тази инерция.

Предлагането на конвертируеми първостепенни облигации с падеж през 2030 година ще бъде ориентирано към квалифицирани институционални купувачи, както се показва в изказването на компанията от понеделник.

След това известие акциите на MicroStrategy нарастнаха с 24% до $1,334 в понеделник. Забележително е, че акциите на компанията са нараснали цената си повече от два пъти през тази година, надминавайки нарастването на Биткойн с почти 49% през същия интервал.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР