Microsoft закрива 1900 работни места. Съкращенията са в подразделението за

...
Microsoft закрива 1900 работни места. Съкращенията са в подразделението за
Коментари Харесай

Microsoft съкращава близо 2000 души

Microsoft закрива 1900 работни места. Съкращенията са в подразделението за игри на компанията, излиза наяве от вътрешна записка на софтуерния колос, представена от AP.

Съкращенията на работни места съставляват понижение с към 8% на гейминг работната мощ на Microsoft, която се състои от 22 000 души. Засегнатите са работили в екипи за Activision Blizzard, както и за Xbox и ZeniMax.

Новината идва единствено 3 месеца, откакто Microsoft приключи покупката на производителя на видеоигри Activision Blizzard на стойност $69 милиарда.

" През 2024 година управлението на Microsoft Gaming и Activision Blizzard се ангажира да съгласува тактика и проект за осъществяване с устойчива конструкция на разноските, която ще поддържа целия разрастващ се бизнес ", оповестява изпълнителен шеф на Microsoft Gaming Фил Спенсър.
 Microsoft към този момент е 3-трилионна компания
Компанията, която към този момент коства повече от Брутният вътрешен продукт на Франция

Тя се причислява към Apple в елитния клуб на най-скъпите бизнеси

Сделката с Activision Blizzard

Microsoft завърши сделката с Activision Blizzard на стойност $69 милиарда  през октомври предходната година, близо 22 месеца откакто беше оповестена за първи.

През 2023 година компанията към този момент редуцира забележителен брой чиновници. Още при започване на предходната година софтуерният колос разгласи, че закритите работни места ще бъдат най-малко 10 000.

Сегашните съкращения в Microsoft следват поредност от закрити работни места в софтуерния бранш през последните седмици. Компании като Гугъл, Riot Games, TikTok, eBay, Amazon и IBM са част от колосите, които оповестиха, че ще уволнят свои чиновници.
 IBM - следващият колос, който възнамерява съкращения на работни места
IBM - следващият колос, който възнамерява съкращения на работни места

На този декор софтуерната компания чака " мощна 2024 година " за приходите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР