Microsoft реализира най-голямата инвестиция в света на високите технологии от

...
Microsoft реализира най-голямата инвестиция в света на високите технологии от
Коментари Харесай

Компанията на Бил Гейтс плати $68,7 млрд. за един от най-успешните брандове за компютърни игри

Microsoft осъществя най-голямата инвестиция в света на високите технологии от началото на новата година, плащайки $68,7 милиарда за Activision Blizzard, научихме от Bloomberg.

Компанията на Бил Гейтс разгласи новината през изпълнителния шеф на звеното за Xbox Фил Спенсър.

Редица анализатори даже към този момент плануват някои от най-хитовите заглавия на компанията да се появят единствено на конзолата и настолните компютри с Windows. В това число влизат франчайзите Call of Duty, Diablo, World of Warcraft, StarCraft, Spyro, Crash Bandicoot, Overwatch и Guitar Hero.

През последните години компютърните игри минаха сполучливо границата на домашното развлечение и към този момент се провеждат редица влиятелни надпревари със съществени наградни фондове, надвишаващи няколко десетки милиона $.

Игрите на Blizzard са продадени в над 150 млн. копия по света, а в края на 2021 година бе проведен шампионат с общ награден фонд от съвсем $57 млн. Той притегли съвсем 1,5 млн. фенове на надпреварата.

Подобни обстоятелства единствено ни потвърждават, че Esports сегмента в професионалния спорт натрупа почитатели и не трябва към този момент да се приема лековато. За съпоставяне финалът при мъжете на един от най-престижните тенис шампионати в света Уимбълдън се радваше на 2,6 млн. фенове през 2021 година, а наградният фонд бе в размер на $48,2 млн.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР