Microsoft работи над доста странен чатбот, който ще може да

...
Microsoft работи над доста странен чатбот, който ще може да
Коментари Харесай

Вашият цифров двойник

Microsoft работи над много чудноват чатбот, който ще може да имитира държанието, да вземем за пример на известни и исторически персони и даже на умрели хора. Компанията за момента единствено е подала документи за патент на технологията, само че сякаш в този момент е моментът да се намерения върху моралната страна.

Теоретично цифровият двойник, който ще бъде показан чрез чатбота, ще може да копира всеки, за който могат да бъдат събрани данни в мрежата. В реалност може да се появи двойник артист, някой исторически активист, ваш другар или другарка. Алгоритъмът ще се учи да копира държанието на оригинала в постовете в обществените мрежи, текстове, гласови известия, фотографии и други информации.

Разговор с Ейбрахам Линкълн несъмнено ще се окаже забавен. Но в останалите случаи пораждат въпроси. Да допуснем, че бъде основано копие на Джони Деп. Е на кого няма да му се изиска да почати с сходна персона, въпреки и тя да е единствено в дигитален вид основан благодарение на изкуствен интелект. Какво обаче ще каже за това същинският Джони Деп? Да допуснем, че той даде своето единодушие. Но по какъв начин стои въпросът с тези, които ще откажат, само че техният дигитален двойник съществува и поддържа връзка с техни почитатели? Всички тези въпроси са значими, на тях Microsoft обаче не дава отговор.

Съществува и един много трънлив въпрос „ А умрелите също ли могат да бъда копирани? “ В реалност може, в случай че разработчиците не лимитират тази опция авансово. За логаритъма е все едно дали оригиналът е жив или не. Неговата съществена задача е оптимално тъкмо да копира маниерите на другарство на индивида въз основата на това, което успее да открие в мрежата. Така че изцяло умерено може да се сътвори двойник на умрял човек и околните да поддържат връзка с него. За хората със здрава душeвност това може да се окаже занимателно, само че надали множеството ще са такива.

От друга страна, сходен нехарактерен метод към изкуствения разсъдък компанията може да избрала вследствие на невъзможност. Проблемът те в това, че логаритъмът не се учи да беседва с ползвателя. В чатбота ще е налична цифрова персона, на която няма да може да се въздейства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР