Microsoft изглежда наистина започва да обръща повече внимание на конфиденциалността

...
Microsoft изглежда наистина започва да обръща повече внимание на конфиденциалността
Коментари Харесай

Microsoft подготвя приложение за преглед на телеметрията, събирана от Windows 10

Microsoft наподобява в действителност стартира да обръща повече внимание на конфиденциалността на потребителите.
В началото на деня разбрахме, че софтуерният колос е добавил две нови варианти в новата тестова версия на Windows 10 за обзор и заличаване на телеметричните данни, а в този момент се появи нещо ново. Microsoft приготвя помощната стратегия Diagnostic Data Viewer, която ще бъде вградена в операционната система с инсталирането на огромното пролетно възобновяване.

За разлика от двете нови варианти, новият инструмент дава опция единствено за приемане на някои данни за събираната от Microsoft информация, само че не могат да я изтриват или трансформират. С други думи. корпорацията отново ще си събира данните за телеметрията, само че това ще става по-прозрачно. Microsoft акцентира, че получените от потребителите телеметрични данни имат огромно значение за разкриването, диагностиката и оправянето на грешките и несъвместимостите в работата на прекомерно комплицираната екосистема на Windows 10.

Участниците в програмата Windows Insider още в този момент могат да пробват помощната стратегия Diagnostic Data Viewer, а в бъдеще се чака тя да бъде сложена в магазина за приложения Windows Store.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР