Мезетата са любимата ни част от домашните зимни деликатеси, които

...
Мезетата са любимата ни част от домашните зимни деликатеси, които
Коментари Харесай

Какви подправки се слагат на сушеница?

Мезетата са обичаната ни част от домашните зимни деликатеси, които приготвяме, с цел да зарадваме както себе си, по този начин и нашите близки.

Приготвянето на сушеницата и другите сходни мезета, обаче, си имат своите тънкости, свързани с нужните подправките за овкусяването им.

Едно от огромните преимущества е това, че мезетата, а и като цяло домашните кулинарни творения, не са цялостни с нездравословните за здравето Е-а, консерванти и други сходни добавки, за които знаем, че е особено да участват в купените от магазина.

Най-добрата композиция от подправки за домашна сушеница са:

- черен пипер;

- червен пипер;

- мащерка;

- сол.

 Подправки при подготвяне на домашна сушеница

При приготвянето на домашна сушеница, месото се овкусява на първо време със сол, а след това и с останалите подправки. То би трябвало да престои 24 часа със солта, с цел да омекне и да я усвои добре.

След като измине един ден, следва да го изплакнете, а по-късно се заемете със самото овкусяване с останалите ароматни подправки. За задачата ги смесете в една купа и оваляйте месото доста добре в тях.

Важно е да го притискате добре, с цел да полепне сместа хубаво по него. След като сте подготвени с този стадий, следва да забучите рибицата за единия край благодарение на връв или пък по-здрав конец, и да я провесите, с цел да се изсуши на хладно място, което е добре проветриво.

Важно е също по този начин по-късно да покриете сушеницата с парче раздрана хартия, само че имайте поради че тя не би трябвало да обгръща доста компактно самото парче месо.

След като сте се справили сполучливо с горните стъпки, би трябвало да изчакате към 2 седмици и ще имате вкусна и доста апетитна домашна сушеница, която е мезе за вино или ракия.

Имайте поради, че въпреки всичко времето за подготвяне зависи и от дебелина на рибицата. Ако тя е по-дебела, ще се наложи да изчакате малко повече.

Вижте и още вкусни хрумвания за зимни домашни творения:

- домакински суджук;

- домашна луканка;

- бабек.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР