МЕТРО България отново събра на едно място родни производители и

...
МЕТРО България отново събра на едно място родни производители и
Коментари Харесай

Хиляди посетители се събраха на празника на автентичния роден вкус

МЕТРО България още веднъж събра на едно място родни производители и заведения за хранене по време на шестото издание на Фестивал на розовия домат
На 3-ти септември в Княжеската градина МЕТРО България означи за шеста поредна година Фестивал на Розовия домат. Най-значимото събитие на компанията, което по традиция сплотява родни производители, заведения за хранене и крайни консуматори,  беше публично намерено от заместник-министъра на земеделието храните и горите Георги Събев, обичания кулинар - Ути Бъчваров и от изпълнителния шеф на МЕТРО България – Никола Готрон.

„ Много съм благополучен да слага началото на шестото следващо издание на Фестивал на Розовия домат, което за поредна година затвърждава нашия ангажимент към българските фермери и производители. Горди сме да споделим, че от началото на акцията „ Отгледано с грижа в България “, работим с над 430 производителя, а над 50 000 професионални клиенти разчитат на свежестта и качеството на нашите артикули. Ние ще продължаваме да влагаме в нашата стратегия и да подсигуряваме стабилната връзка сред родния бизнес и българските земеделци “ – показа изпълнителният шеф на МЕТРО България Никола Готрон.

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев поздрави уредниците на събитието като разяснява: „ Стратегията на Европейския съюз „ От фермата до трапезата ” от 2020-та година цели свързването на производители и консуматори, както и достигането на стоките до крайните консуматори с най-малък брой медиатори. Организирайки това събитие за шеста поредна година, МЕТРО България демонстрира, че изпреварва тези европейски трендове. Именно заради тази причина желая да ги поздравя, че поддържат и поддържат българските производители. “

По време на празника на българския достоверен усет посетителите имаха опция да си закупят български розови домати и млечни артикули непосредствено от родни производители. Кулинарният специалист Ути Бъчваров съумя да съобщи тънкостите за подготвяне на достоверни български ястия, а пионерите по европейска средиземноморска кухня - началник Джовани Балдантони и шеф-готвач Енца Барбаро – демонстрираха образно приложението на родните домати в приготвянето на италианска зимнина. Един от най-обичаните аграрни артикули присъстваше и в рецептите на Яна Иванова от Резиденция Баба, която разкри дълго защитавани предписания от Северозападния район на България. В кулинарната стратегия на „ Фестивал на розовия домат “ се включиха и известни столични заведения за хранене и кулинарни академии. Ресторант Лиани, Crazy Diamond, МЕТРО Академия и CAI академия Варна показаха своите съвременни тълкования на българския ястия, а феновете на малцовите питиета можеха да избират от специфична селекция бири и вкусни крекери, предоставени от 100 Beers и Zero Wave.

Устойчивото развиване и екосъобразния метод на живот също бяха на фокус в тазгодишното издание на фестивала. Фондация „ Корен “ даде потребни препоръки за компостиране в домашни условия, а ЕКО Партнърс бяха подготвили просветителни игри, които насочиха вниманието на най-малките към разделното изхвърляне на боклуци. В събитието се включиха и Градско градинарство, които демонстрираха по какъв начин се отглеждат кореноплодни растения в домашни условия. Организаторите от МЕТРО България пък изненадаха посетителите  със специфична игра, която насърчи посетителите да събират печати от всички местоположения и да вземат участие в лотария за спечелването на вълнуваща премия – екскурзия за двама до загадка дестинация в България.

Всяка година Фестивал на Розовия домат  е кулминационната точка на програмата на МЕТРО „ Отгледано с грижа в България “, която сплотява дребни и междинни аграрни предприятия с ресторантьорския бизнес у нас. С всяка минала година акцията уголемява обсега си, като бъдещите проекти на МЕТРО България включват създаването на цифров план, който цели още повече да съкрати дистанцията сред производителите, ХоРеКА бранша у нас и крайните консуматори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР