Метеорният поток Джеминиди тази година ще изнесе смайващ спектакъл, пише

...
Метеорният поток Джеминиди тази година ще изнесе смайващ спектакъл, пише
Коментари Харесай

Потокът Джеминиди идва със звезден спектакъл

Метеорният поток Джеминиди тази година ще " изнесе " слисващ театър, написа в. „ Дейли експрес”, представен от дир.бг. Джеминидите, следени годишно през декември с пик в средата на месеца, са считани за един от най-забележителните метеорни потоци през годината.

В отсъствието на ярка лунна светлина се чака тази година дъждът от падащи звезди да бъде рядко впечатляващ. Пикът му ще бъде към 2 часа сутринта в сряда и четвъртък. Макар да „ фаворизира” Северното полукълбо, метеорният поток може да се следи и от Южното.

„ Тази година Джеминидите ще бъдат изключително впечатляващи заради на процедура изчезнала лунна светлина, която да ги засенчи. Ако изискванията разрешават, „ звездобройците” ще станат очевидци на слисващ театър, какъвто не е следен от 2014 година

Средно ще се виждат по една или две падащи звезди на минута. При отлични условия броят им ще стига до 90 на час. Едни от най-ярките метеори, които съм виждал, са били Джеминиди”, споделя Робин Скагел, вицепрезидент на Дружеството за известна астрономия.

По-бавното придвижване (79 200 благи в час) на метеорния поток също способства за впечатляващия му театър. /Марица.бг
тагове джеминиди спектакъл
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР