Metalloinvest – собственост на милиардера Алишер Усманов, продаде банкетната зала

...
Metalloinvest – собственост на милиардера Алишер Усманов, продаде банкетната зала
Коментари Харесай

Банкер продаде VIP зала за сватби

Metalloinvest – благосъстоятелност на милиардера Алишер Усманов, продаде банкетната зала Safisa в югозападна Москва. Фирмата има залата единствено седем месеца, само че това не значи, че тя е продадена на загуба.

В базата данни SPARK се показва, че дъщерната компания на Metalloinvest – Profiko LLC, от 4 юли е престанала да бъде притежател на 100% в Limn Company LLC, в чийто баланс се намира залата. Новият притежател е PVS and IAM LLC.

PVS and IAM LLC е профилирана в организирането на събития. Съсобственици на компанията са Вачаган Петросов (70%) и Азик Илишаев (30%).

В залата, чиято повърхност от съвсем 4000 кв.м. м, синовете на създателя на Сафмар Михаил Гуцериев и притежателят на групата Ташир Самвел Карапетян са чествали сватбите си, художникът Филип Киркоров и президентът на Руската федерация по хокей на лед Владислав Третяк са чествали рождените си дни. По време на тържествата Алла Пугачова, Енрике Иглесиас, Дженифър Лопес и Стинг са свирили в Safisa.

В рамките на последната година два пъти се сменя притежателят на Safisa. Залата е принадлежала на някогашния притежател на Черкизовския пазар Телман Исмаилов. Той беше задържан задочно в Русия по обвинявания в ликвидиране и трафик на оръжие. Има обвинявания и в похищение. Исмаилов не се признава за отговорен. През лятото на 2021 година Safisa беше трансферирана за задължения на някогашен член на листата на най-богатите предприемачи в Русия съгласно Forbes, президента на Vi Holding Виталий Мащицки. Дъщерната компания на " Металоинвест " стана притежател на залата през януари тази година.

Купуването и продажбата на Safisa от компанията на Усманов може да бъде спекулативна договорка, разясняват участници на пазара, въпреки сумата на договорката да не се показва.

Усманов попадна под лични наказания от Европейския съюз, Англия и Канада в отговор на " специфичната военна интервенция " на Русия в Украйна.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР