Meta проучва план, който може да накара потребителите в Европейския

...
Meta проучва план, който може да накара потребителите в Европейския
Коментари Харесай

Meta обмисля план от 10 евро на месец без реклами за Instagram и Facebook в ЕС

Meta изследва проект, който може да накара потребителите в Европейския съюз да заплащат до 10 евро на месец за достъп до версии без реклами на Instagram или Фейсбук. Алтернативата е потребителите да се съгласят да дават персоналните си данни и да получават персонализирани реклами в безплатните версии, оповестява Wall Street Journal в понеделник.

Съгласно проекта Meta ще таксува почти 10 евро на месец за десктоп за акаунт във Фейсбук или Instagram и към 6 евро за всеки спомагателен обвързван акаунт, настояват хора, осведомени с предлагането.

На мобилни устройства цената за един акаунт ще скочи до почти 13 евро, тъй като Meta ще вземе поради комисионите, начислявани от магазините за приложения на Apple и Гугъл, написа WSJ.

Реклама
Проблемът на Meta е, че съгласно новите цифрови правила в Европейски Съюз, настройката за всички консуматори по дифолт е да не получават реклами, ориентирани посредством шерване на техни персонални данни и онлайн интензивност. Преди това да се случи, Apple също реконфигурира телефоните си iPhone с сходна конфигурация по дифолт. Тези промени са голям удар по Meta, която прави пари на първо място от реклами в обществените си мрежи.
В борба с Европа
Компанията за обществени мрежи беше санкционирана с 390 млн. евро от комисаря по поверителността на данните на Ирландия по-рано тази година и сподели, че не може да употребява по този начин нареченото " договорно " правно съображение, с цел да изпраща на потребителите реклами въз основа на тяхната онлайн интензивност.

Впоследствие Meta съобщи, че има намерение да изиска единодушието на потребителите в Европейски Съюз, преди да разреши на бизнеса да насочва реклами, с цел да отговори на редица изменящи се регулаторни условия в района. Междувременно компанията пусна нова обществена мрежа, Threads, която не е налична за европейски жители.

Сега Meta е съобщила на европейските регулатори, че се надява да вкара проекта без реклами през идващите месеци за консуматори в Европа, написа американското издание. От Meta са обяснили пред вестника, че компанията има вяра в " безвъзмездни услуги, които се поддържат от персонализирани реклами ", само че изследва " варианти, с цел да подсигурява, че съблюдаваме изменящите се регулаторни условия ".
Реклама
New York Times първо заяви, че Meta обмисля платени версии на Фейсбук и Instagram без реклами за консуматори, живеещи в Европейски Съюз, без да дава детайлности за това какъв брой ще костват.
Свързани публикации Рупърт Мърдок към момента няма желание да изчезва където и да било 2 октомври 2023, 10:51 Meta приготвя по-мощен AI, който да се конкурира с GPT-4 11 септември 2023, 15:20
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР