Местностите на черноморското крайбрежие Корал, Карадере и Пашадере вече са

...
Местностите на черноморското крайбрежие Корал, Карадере и Пашадере вече са
Коментари Харесай

Корал, Карадере и Пашадере вече са изцяло в НАТУРА 2000

Местностите на черноморското крайбрежие " Корал ", " Карадере " и " Пашадере " към този момент са напълно в " НАТУРА 2000 ", откакто във вторник Националният съвет по биологично многообразие единомислещо е дал своя вот за разширението на зоните в тези региони. Информацията показа съпредседателят на " Зелено придвижване " Борислав Сандов.

" Сега тези места ще бъдат по-защитени от набезите на бетона и комерсиализацията ", показа Сандов във Фейсбук.

Съветът е одобрил единомислещо да бъдат разширени зони от европейската мрежа " Натура 2000 ", тъй че да бъдат по-добре предпазени местообитания и типове от европейска значителност, които в миг не попадат в предпазени обекти. Разширението на зона " Плаж Шкорпиловци " към " Карадере " ще включи в европейската отбрана мозайка от гори и аграрни земи, които са основно местообитание на редки типове като цветен пор и костенурки и са значим биокоридор. Разширението на територията на зона " Ропотамо " към плажа " Корал " включва бели дюни и прилежащата гора, която е част от комплексното обитание, което дава леговище на типовете, обитаващи дюните. И трите оферти са аргументирани с условия на европейските природозащитни наставления.

Тотални забрани за строителство в зоните по " НАТУРА 2000 ", каквито нормално са въведени в множеството предпазени територии, няма. В тях обаче би могло да се вкара възбрана за избран вид строителство, в случай че е ясно, че то ще унищожи или доста ще повреди предмета на отбрана. Строителство в зони в " НАТУРА 2000 " става единствено с оценка на въздействието на околната среда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР