Месец след унищожителните земетресения в Турция се надигат сериозни критики

...
Месец след унищожителните земетресения в Турция се надигат сериозни критики
Коментари Харесай

В секта? Какво се случва с осиротелите турски деца.

Месец след унищожителните трусове в Турция се надигат съществени рецензии против това решение: разкрито бе, че деца и юноши, осиротели в следствие от мощните земетресения, са били изпратени в общежития на ислямски ордени, оповестява немският " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " (ФАЦ).

В ислямски медал

Репортаж на антиправителствената телевизия Halk TV разкри, че 60 деца, лишени от грижи, са били настанени в три къщи в истанбулския квартал Бейкоз. Смята се, че там за тях се грижи ислямска общественост. Репортаж на Дъждовни води сподели, че девет деца са били записани в така наречен курс по Коран, за който се твърди, че се организира от радикалната ислямска общност " Исмаил Ага ". Турската редакция на Дъждовни води се срещна с изявления в една група в Уотсап, където се разисква ориста на децата. Член на тази група написа: " Прехвърлете тези деца на грижите на страната. Никой не може да взима осиротели деца, както си желае ". Друг обаче дава отговор: " Те пристигнаха публично, изпрати ги провинциалният мюфтия ".

Сателитни фотоси: вижте Турция преди и след злополуката

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Наскоро турският вестник " Биргюн " посочи, повече от 2000 деца в Турция са били подслонени от един ислямски медал в дребния град Мензил. Орденът популяризира видеа, в които децата демонстрират жеста на радикалните мюсюлмани: вдигнат показалец, който символизира единството на Аллах.

Въпроси без отговор

В турския парламент опозиционната Демократична партия на народите (HDP) насочи питане до министерствата на вътрешните работи и на фамилията за ситуацията, в което се намират децата в районите, наранени от земетресенията. Отговор към този момент няма.

Съпредседателката на Комисията на HDP за правата на децата Нурай Тюркмен споделя пред ФАЦ, че страната би трябвало да поеме грижата за осиротелите деца и да им сътвори условия за заслужен живот. От нейната партия приканват властта да каже колко деца са изчезнали, какъв брой непридружени и неидентифицирани деца има в страната, какъв брой са признати в лечебни заведения и в кои градове са разпределени. Според Тюркмен 2 милиона деца към този момент са напуснали засегнатите от земетресенията райони. В тези райони все още към момента се намират 3 милиона деца, за които незабавно би трябвало да се откри решение, споделя още Тюркмен пред ФАЦ. Членове на Комисията на HDP за децата са били на място, с цел да проучат точно потребностите на децата. Комисията скоро ще показа отчет за ситуацията на децата, потърпевши от земетресението.

Разгледайте и тази фотогалерия:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР