Мерките за прекратяване на заразяванията с коронавирус в Италия изглежда

...
Мерките за прекратяване на заразяванията с коронавирус в Италия изглежда
Коментари Харесай

Готвят тежка участ за заразените италианци

Мерките за преустановяване на заразяванията с ковид в Италия наподобява не работят и страната би трябвало да промени тактиката си със основаването на центрове за обособяване на хората с хипотетични признаци от фамилиите им, съобщи прочут италиански академик, представен от Ройтерс.

Италия, която дотук е с максимален брой жертви на Covid-19, e под карантина от към 3 седмици, само че през последните 3 дни новите заразявания не престават да се усилват с по 5000-6000 случая дневно.

Най-големият брой жертви на денонощие от началото на епидемията на 21 февруари бе регистриран в петък с 919 жертви – малко по-нисък растеж от предходните дни.

Андреа Кризанти, професор по микробиология в Университета в Падуа, съобщи в изявление за Радио Капитал, че доста от тези нови случаи евентуално са при хора, които са били инфектирани от членове на фамилиите си вкъщи.

Кризанти показва, че вместо да се споделя на хората с леки признаци да се изолират вкъщи, управляващите би трябвало да основат центрове, с цел да ги отделят от фамилиите им, както бе направено в Китай, откъдето през декември потегли епидемията.

„ Дали някой си задава въпроса за какво макар всички рестриктивни ограничения продължаваме да сме очевидци на заразявания? Дали някой се замисля, че всички тези хора, които са заболели вкъщи, заразяват други членове на фамилиите си “, пита ученият, съгласно който предаването на болестта се случва вкъщи.

И добавя, че „ би трябвало да бъде надалеч по-агресивни в идентифицирането на хора, които са заболели и са у дома “.

„ Трябва да отидем в домовете им, да ги тестваме, както и техните фамилии, другари и съседи и всички, които дадат позитивен резултат, да бъдат отведени, в случай че са задоволително добре, в приемни центрове отвън домовете им “, отбелязва професорът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР